Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Senaste inläggen

Av Emelie - 1 februari 2016 16:58

Jag som tyckte att veckans planer var bra, men det blir lite ändringar..
Tandläkaren ringde förut och sa att de har en tid åt mig på morgonen. De vill fylla om en tand innan jag blir 18, tackar för den. Jag har ingen aning om jag hinner med bussen till skolan så jag har tagit ledigt hela dagen.
Idag skulle jag rida efter skolan, men sitter istället på bussen upp till Storfors med Theo i knät. Vi sover hos pappa inatt så blir det så lite knövel som möjligt imorgon. Tänkte även ta en sväng förbi kyrkan unna jag åker hem till pappa.
Hörs senare :)

ANNONS
ANNONS
Av Emelie - 31 januari 2016 22:02

Måndag: Går i skolan 9-16. Är inte hemma förens 17,30 så blir lite svårt att hinna med alla hästar.. Blizzie ska iallafall tömköras, Riviera ska trimmas och Haley ska eventuellt också tömköras. 

Tisdag: Går i skolan 8-13.30, är hemma 14,30. Blizzie ska ridas ut, och Lotus ska hoppas för Sofie. Haley ska nog också få komma ut en sväng. 

Onsdag: Skola 12.30-14.40 men åker hemifrån 9 då den senaste bussen går då.. Har prov första lektionen så då har jag massa tid att plugga på. På eftermiddagen/kvällen kommer äntligen Susanne hit och har träningar så Blizzie ska gå dressyr och Lotus ska hoppa för henne. 

Torsdag: Skola 8-13.30 Blizzie ska skrittas ut och Haley ska trimmas i ridhuset. 

Fredag: Skola 12.30-13.30, hästfri dag. Åker till storfors efter skolan och sjunger, och stannar antagligenkvar på pax. 

Lördag: Lotus ska till Gyttorp på Pay and Jump. Blizzie ska nog gå dressyr för Susanne som kommer och har en helgkurs. 

Söndag: Sjunger i Lungsund kl 11 och i storfors kl 15. Hoppas på att jag hinner rida för Susanne efter. 


Denna vecka är nästan planerad i detalj, som vanligt.. 

 

Av Emelie - 31 januari 2016 21:19

       

Kärleken till denna ponny är obeskrivlig. Det kvittar att vi inte alltid har samma åsikter, hon är en på miljonen! Hon kändes fin idag, inte lika fin som igår men ändå fin. Började med samma jobb som vanligt, för att få henne lösgjord, lydig och framförallt på min sida. Börjar i trav, med en låg form, med att göra volter och serpentiner för att få loss sidorna, detta under lättridning. Lägger in några skrittövergångar och försöker få dem jämna. Fortsätter sen i galopp, i lätt sits och fortfarande i en låg form. gGör samma sak här, volter och serpentiner. Efter det en skrittpaus på långa tyglar. När hon skrittat i några minuter, kortar jag upp tygeln och jobbar i trav. Öppnor, slutor och skänkelnvikningar lägger jag mycket fokus på just nu. Gör då de olika skolorna på olika linjer för att få lite variation. Efter det, en skrittpaus igen. Sen brukar jag ta galopparbetet. Börjar med att göra lite tempoväxlingar. Just nu lägger jag i galoppen, mycket fokus på de enkla bytena, mest på en volt faktiskt fast jag byter då inte galopp. Gör detta på volten för att jag ska rida in i avbrotten, rida i skritten och rida in i fattning, så att jag inte bara åker häst. Efter att de enkla bytena känns okej, brukar jag rida lite i förvänd galopp och ställa igenom henne åt båda håll. Idag fortasatte jag med enkla byten på trekvarts-linjen med olika många steg i skritt. Avslutar alltid med att lägga ner formen och få igenom sidorna igen. 

Idag tyckte jag att det svåraste var att göra enkla byten på trekvarts-linjen, för att Blizzie blir pigg och vill iväg, vilket leder till slarv från hennes sida. Måste få henne att vänta på mig och inte tjura ihop när det inte blir som hon tänkt och vill.. 

Bara för att hon är prinsessan i stallet har jag beställt ett nytt pannband till henne. Dessa finns att köpa av Malin, https://www.facebook.com/farrierscreations/?pnref=story  och na får själv välja färger och pärlor. Jag önskade rosa/lila och glitter. Är helt säker på att prinsessan kommer bli fin när tävlingarna drar igång!

 

Av Emelie - 31 januari 2016 11:09

Både Micke och Haley skötte sig över förväntan idag på träningstävlingen i Filipstad. Micke var på framridningen, en betongklump att boxers runt på, men blev mer framåt inne på banan och hoppade fint. Felfritt i både 40&50.
Haley skötte sig också bra! Knövlade en gång men då bara väldigt lite mot vad hon brukar. Ett stopp i 50 och felfritt i 60.

Nu är vi påväg hem. Blizzie ska klippas och ridas. Ska även göra mat till tjejerna :)

Av Emelie - 30 januari 2016 22:00

Idag glänste alla tre prinsessorna skötte sig så bra idag. Började med Blizzie som skulle ridas igenom ordentligt. Jag började med att checka så att gas och broms fungerade. Joggade fram henne i alla gångarter utan krav på formen. Hon kändes väldigt mjuk i sidorna och följde mig. Öppnor och slutor satt fint i traven. Galoppen kändes fin! Provade idag att göra enkla byten på en liten volt för att avdramatisera det hela och för att jag skulle rida varje steg. Båda varven kändes riktigt bra. I slutet kunde jag lägga bytena på en 8-volt och hon lyssnade och väntade på mig. Helt klart en stor stjärna till min älskade guldklimp!    


Riviera ville jobba från början, det kändes. Hon har varit en riktig arbetsmyra nu några pass nu. Började med precis samma jobb som med Blizzie. Riviera har lite jobbigare med skolorna då hon inte årkar trava på i dem än, men jag tycker själv att det är lättare att få Riviera jämn. De enkla bytena sitter verkligen nu. Hon lyssnar så fint på mig och det spelar ingen roll hur få eller många skrittsteg det blir, hon fattar rätt galopp och är så oerhört lyhörd på mina hjälper. Nu måste vi bara återgå lite till grunderna också så att jag klarar av att hålla ihop formen, det har jag ganska svårt med.. Riviera är den som inte gör så mycket hemma utan en gramantygel, dock kan den bara hänga på henne och hon går perfekt. Med andra ord tar jag lite hjälp av den för att stärka henne. Med den på, Rviera = arbetsmyra!!


Haley fick röra lite lätt på sig idag då hon ska iväg på pay and jump imorgon. Hon kändes kanonfin, knövlade bara lite lätt en gång. Hon gör så stora frmsteg ibland lilla tjejen! 

   

Imorgon ska jag iväg på Pay and Jump med Haley och Micke. Båda hoppar två låga klasser eftersom de inte varit ute någon innan. 

Av Emelie - 30 januari 2016 21:42

Längesen jag skrattade så mycket som jag gjort ikväll! Ella och Moa är här och vi har ätit god mat och har det bara väldigt bra! Hoppas att alla har en lika fin kväll som jag!

Ett inlägg om dagens ridpass är påväg under kvällen! :)

Av Emelie - 30 januari 2016 14:08

Tog en dag utan bloggen igår. Kände att jag ville umgås med mina fina vänner på kvällen. 

Tillsammans med mamma och Julia tog jag ut hästarna på morgonen innan jag och mamma åkte till kristinehamn. Jag övningskörde dit. Vi åkte först till Granngården och handlade täcken på rean, och sen till Theos uppfödare. Theo fick leka med sin mamma, pappa och sin bror. Till en början var han lite feg och avvaktande men efter en liten stund lekte de ihop. 

Mamma åkte till jobbet vid 1 så jag tog det lungt inne en stund innan jag körde några kärror spån till Blizzie. Runt 17.30 blev jag hämtad av Gunnel och var sen på pax hela kvällen tilsammans med Moa och Ella. Moa hängde på mig hem och sov här inatt.

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se