Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Senaste inläggen

Av Emelie - 7 februari 2016 13:55

Blizzie var en riktig pärla igår. Susanne är en riktig stjärna på att få mitt självförtroende att växa. Det blev många aha upplevelser under gårdagens träning. Mycket av passet bestod av galopp och jag skulle försöka få upp henne i formen. Vi gjorde svaga skänkelvikningar i galopp och trav för att få ramen, enkla byten i galopp, öppnor och slutor i trav. I traven jobbade vi även mycket med att samla och trycka på, på en volt. Skriver inte så mycket mer om passet. Det mesta finns på en lång, oredigerad film som jag lägger upp på förmiddagen imorgon.
I eftermiddag rider jag ett till pass för Susanne med min älskade Blizzie.

ANNONS
Av Emelie - 6 februari 2016 11:31

En väldigt nöjd tjej sitter nu påväg hem med en väldigt fin och duktig häst där bak i kärran. Precis så är det just nu. Lotus har skött sig exemplariskt trots kaos på framridningen men hästar och små shettisar överallt. Under ridningen märks det inte ett dugg att han är hingst då han inte säger ett ord, trots att andra i princip rider in i en. I första klassen, 70 cm stod han emot skänkeln lite och blev lite tittig på första hindret som var en smal oxer. Jag använde då rösten för att få fram honom, vilket gjorde honom stressad som hängde i resten av banan. Allt blev lite stressat och jag hjälpte honom inte som jag borde ha gjort. Jag skulle ha gett honom de bästa förutsättningarna för att komma i rätt galopp på hindret och en bra vägar så det blev lättare för honom. Detta för att han är så grön än och ska tycka att det är kul. Byter han galopp framför hindret så är det upp till honom, jag har då ändå försökt. Han rev hinder 4, ett plank. anledningen tror jag var att han blev lite lång och inte färdig. Annars en helt okej runda.

I andra klassen, 80 cm tänkte jag på att rida mer noggrant. Göra halvhalter, stämma av och lyfta upp honom lite på de minsta räckena. När jag planerade och följde planen tyckte jag att det blev bättre. Han blev jämnare och jobba med mig. Felfritt och en nöjd ryttarinna.

Det finns mycket kvar att jobba på, tex galoppen. Han ska kunna landa i rätt galopp och inte korsgalopp som han gör just nu. Något som har blivit mycket, mycket bättre är att han hoppar rundare nu, han är lättare att följa och hoppar inte rakt upp och rakt ner. Jag känner inte längre att jag hänger "löst" i luften som jag gjorde förut. Jag hoppas och tror att vi kan bli ett bra team!

ANNONS
Av Emelie - 5 februari 2016 19:11

Ikväll hoppas jag på en härlig och mysig kväll med mamma. Det är ikväll första gången i år som vi är själva utanför hästarna. Jag ska övningsköra in till Kristinehamn. Där ska vi äta buffé på Than thai place, ska bli så gott!
Idag har jag inte ridit något, bara tvättat Lotus svans inför morgondagens pay and jump. Åker bara med honom till gyttorp och hoppar 70&80.
Istället för att spendera eftermiddagen i stallet, var jag och mamma en sväng till dollarstore och handlade. Jag köpte nya gardiner, påslakan och doftljus. Vi var även till Jysk där jag köpte lakan med resår och två lådor att ha under sängen. Så nu nu är det lite vårfint i min stuga!

Av Emelie - 4 februari 2016 14:13

Denna dag startade bra! Redan innan skolan fick jag ett sms om något positivt, som ledde till ett härligt samtal med en härlig person. Jag har heltimme varje torsdag mellan två lektioner så det passade perfekt att ta det då. Har bara haft tre lektioner idag. Just nu sitter jag på bussen påväg till Storfors, var lite snurrig innan. Det var idag jag skulle sjunga och inte imorgon.. Jaja, det är sånt som händer ibland! Detta gör mig absolut ingenting då de jag vill träffa i kyrkan, borde vara där idag.
Ikväll ska lotus få hoppas lite igen, idag några högre språng. Blizzie ska ridas ut så fort jag kommer hem.
På tal om något helt annat, är det inte härligt att våren börjar kika fram, äntligen!

Av Emelie - 3 februari 2016 22:12

Känslan efter dagens två träningar är obeskrivlig. Det var så himla skönt att ha Susanne här igen, hon är som en storasyster. Blir alltid lika glad när jag träffar henne och hon ger mig så mycket energi.
Tyvärr har jag inte några bilder eller filmer då min telefon gav upp efter en bild på snap..
Jag började att rida dressyr på Blizzie, hon kändes mer framåt och känslig idag. Tror att två dagars vila har gjort henne gott. Vi började med att känna på övergångarna. Behöver tänka uppåt i övergångarna till skritt och få Blizzie att trava på framåt i övergångarna från galopp. Vi fortsatte med att göra hörnpasseringar och samla upp traven in i hörnet och små volter för att få Blizzie mer förberedd, stadig och bärig i en högre form. Vi avslutade med öppnorna och slutorna. Jag måste tänka på att inte flytta för mycket och att ha henne böjd i bålen. Jag är väldigt nöjd med passet och har lite att jobba vidare på.

Lotus fick hoppa. Han var på tårna idag. Lätt i fram och hoppade fint. Han var tillochmed studsig mellan hinder, samtidigt som han ville jobba. Vi hoppade inte så högt men gjorde väldigt bra övningar. Hoppade ur korta svängar är något jag ska lägga in mer i träningen. Det är svårt men får mig att bli mer beslutsam. På så kort distans kan man inte bromsa sig fram och vara osäker, då blir allt tokigt och mycket svårare. Jag behöver träna på att våga ha ett bättre tempo, speciellt när hindrena bli högre och banorna större.
Men jag är helt klart nöjd med passet, vill ha honom så kvick i fram som han var idag. En stjärna till Lotus och Blizzie!
Efter träningarna var slut, stannade Susanne kvar en stund och åt med mig, mamma och Ella (hon sover här inatt). Alltid lika mysigt. Längtar redan till helgen då Susanne har kurs här. Rider två dagar. Nu är det dax att sova, börjar tidigt imorgon, Godnatt!

Av Emelie - 3 februari 2016 09:00

Har precis satt mig på bussen i Storfors och ska strax åka till Karlskoga. Nere i stan, ska jag lämna Theo hos mormor medans jag är i skolan. Mamma hämtar honom sen när hon varit på utbildning i Karlstad. Direkt när jag lämnat Theo, åker jag till skolan för att plugga till ett svenskaprov som jag har första lektionen 12:30.. Efter det har jag matte och sen slutar jag för dagen, onsdagar är rätt chill.
I eftermiddag kommer äntligen Susanne till oss och har träningar. Blizzie ska gå ett dressyrpass och Lotus ska hoppas. Någon som letar tränare i dressyr och hoppning? Kan rekommendera Susanne, hon är verkligen superduktig!

Av Emelie - 2 februari 2016 14:39

Blev ingen tur till tandläkaren imorse på grund av sjukdom.. Så jag tog alltså ledigt från skolan hela dagen i onödan. Eftersom de ringde så sent, hann jag heller inte med bussen imorse. Har bara tagit det lungt fram tills nu, pluggat och kollat Greys anatomy, Theo har även fått dig två promenader. Just nu sitter jag i kyrkan, ska sjunga lite snart inför söndag då jag sjunger på två gudstjänster. Direkt när jag är klar här, ska jag till tandläkaren och fixa min tand då istället..

Ni får en gammal bild på mig och Zafir som är tagen för några år sen.

Av Emelie - 1 februari 2016 21:12

Alltid lika skönt att vara i kyrkan, tryggt och lungt. Idag var även Theo med och det verkade inte gå någon nöd på honom. Han sov så sött i soffan. Dock är han lite avvaktande mot nya människor.. Åkte hem till papp vid halv åtta. Åt då mat, uppdaterade hemsidan och satt i soffan en stund. Just nu ligger jag i sängen med datorn i knät. Ska kolla ett avsnitt av greys anatomy.
Godnatt på er!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se