Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Senaste inläggen

Av Emelie - 18 mars 2016 17:35

Nu har det varit dåligt med aktivitet här igen. Detta beror på att jag var haft feber hela veckan som vägrar ge sig. Har legat runt 38 grader hela veckan så det är inte mycket men känns ändå i kroppen.
Trots detta ska jag tävla i helgen. Riviera och Blizzie är med till Hammrö för två dagars dressyr. Åkte hit idag för att underlätta för mamma som jobbar natt. Riviera står på tävlingsplatsen och Blizzie står hemma hos Britt och Anders, där även jag bor i helgen. I helgen har jag det även så lyxigare än vanligt då Susanne är med och hjälper mig.

Riviera går LB:1 och LA:1 imorgon och LA:1 på söndag.
Blizzie går LA:1 och LA:P1 båda dagarna. :)

ANNONS
Av Emelie - 13 mars 2016 07:40

Nu är första starten gjord och jag är väldigt nöjd. Suprice skötte sig riktigt bra på framridningen, kanske att jag önskade lite mer stöd i handen men det kommer med tiden. Inne på banan blev hon lite spänd och tyckte att domaren och dressyrstaketet var lite läskigt. Istället för att bli dum, blev hon segare och "krullade" ihop halsen lite för mycket. Vi red en väl godkänd ritt på 65,5% vilket jag tycker är fina poäng för en 4-åring som gör debut på lokal tävling!

När jag kom hem var det bara att byta kläder och äta innan banan skulle byggas till styrelsens klubbhoppning. En väldigt väldigt pigg Haley fick lufta dig lite vilket jag tror att hon uppskattade.. Hon har så otroligt mycket energi att hon mest hoppar runt på två ben till en början. Men efter några varv i galopp skötte hon sig fint! Hoppa kan hon också! :)

Jag hann även med att hoppträna med Lotus. Han hoppade fint men var ganska tjafsig i munnen och stark.. Nya tag nästa gång!

Kvällen spenderades med Moa och Ella framför Mello.
Idag har jag förmiddagen planerad, åker med Sophia in till Karlskoga och är hästskötare åt Susanne som ska tävla lite senare!

ANNONS
Av Emelie - 11 mars 2016 19:48

På obestämd tid.
Jag har haft en väldigt stressig period nu några veckor och har varken haft lust eller ork att blogga..
Jag tänker faktiskt inte berätta om allt som har hänt med hästarna, utan jag börjar här och nu.
Imorgon startar jag första dressyrtävlingen för iår. Det är även första starten någonsin för Suprice som jag rider då. Runsås Midnight Suprice är våran egen uppfödning och det är faktiskt Riviera som är mamma till henne. Rider bara en LC:1 imorgon, endast en klass då hon bara är 4 år. Utan några alls förväntningar ska vi göra vårt bästa imorgon! Idag kändes hon fin under det korta passet jag red!

Idag har jag även ridit Riviera, det var längesen nu, men det kändes faktiskt bättre än det gjort innan. Vi ska på meeting i Hammarö nästa helg så jag har lite att fila på. Blizzie ska även hon med då.

Nu ska jag inta soffan och titta på lets dance. Elisa Lindström är med i årets säsong så på fredagkvällar runt åtta är jag upptagen ett tag framöver. :)

Av Emelie - 27 februari 2016 21:13

Mitt sportlov är nu snart slut och skolan börjar på måndag igen.
Lovet har i princip bara bestått av massa häst och lite mer häst. En tur till Örebro och mätt ponnysar och en mysig eftermiddag med kusinen och kusinbarnen, och en kort sväng till kyrkan. Sen var lovet slut.
Avslutar iallafall på ett väldigt bra sätt hoppas jag. Idag har varit en såndär superbra dag! Min älskade tränare Susanne har varit här i flera timmar och spridit energi. Blizzie kändes fin på dressyrträningen! En mysig lunch med Susanne fick vi till också!

Två favoriter i samma bild <3

Imorgon är det pay and jump i Filipstad som gäller med Micke och Haley :)

Av Emelie - 8 februari 2016 18:58

Känner mig ganska trött idag, har aldrig riktigt vaknat till och känt mig på G. Därför valde jag att åka upp till Storfors och kyrkan efter skolan. Slutade 15:50 och bussen gick 17. Känner att jag inte riktigt har energi för att rida idag, så jag hämtar lite energi i kyrkan istället. Jag hoppas på att vara piggare imorgon, då jag går en kort dag i skolan med fyra lektioner. Får även en ny lärare imorgon som jag tror kommer bli min mentor, spännande :)

Av Emelie - 7 februari 2016 22:09

Just nu kämpar jag med att hålla ögonen öppna, så sjukt trött efter en intensiv dag som avslutades på ett perfekt sätt med ett samtal och ett fint sms från två speciella personer. Just nu känner jag mig så lycklig. Har så fina människor omkring mig!
Imorgon kommer massor med filmer från bland annat p&j med lotus, träningarna med Blizzie, och vem vet, kanske en snutt från dagens sång. Hörs imorgon, godnatt på er!

Av Emelie - 7 februari 2016 14:00

Idag har jag planerat med endast lite marginal.. Var ute med hundarna vid 8 imorse och gjorde mig sen iordning för att åka till Lungsund. Var i Lungsund vid 10 och sjöng på en gudstjänst. Just nu har jag precis ätit och laddar om till att sjunga på en till gudstjänst som börjar kl 15. Sen åker jag direkt hen för att träna för Susanne, ska sitta till häst kl 17. Kl 18 har jag en provridning på en försäljningshäst. Sen hoppas jag på att vara klar för idag (:

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se