Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Alla inlägg under januari 2016

Av Emelie - 12 januari 2016 10:25

Igång fick jag käka grus igen, andra dagen i rad.. I förrgår var det kitana jag åkte av. Igår var det sladden som stod för vurpan.. Hur många lyckas trilla av sladden inne i ridhuset?!? Ett tips är att inte sitta och snapa samtidigt som man sitter på sladden bakom en fyrhjuling. Vickan körde och stanna plötsligt, utan att jag var med på de. Det hela slutade med att åkte av och fick grus i hela munnen.. Bra jobbat Emelie!

Efter styrelsemötet och allt fix i ridhuset hade mamma gjort iordning Blizzie så att jag skulle hinna rida henne. Började med att flytta undan henne för skänkeln i både skritt och trav. Fortsatte med att göra öppnor och slutor. Ville försöka samla henne mer i öppnorna och få henne att jobba på mer framåt i slutorna. Det går bättre och bättre tycker jag, dock är det en bit kvar innan hon bli eftergiven och genomskålad i innersidan. Galoppen kändes bra igår, Jon lyssnade och var kvick i benen. De enkla bytena var inga problem. Tänkte avsluta passet med att rida igenom LA:P1 vilket gick bra fram tills första enkla byter kom. Blizzie blev plötsligt väldigt stressad och lyssnade inte alls. Hon fattade inte rätt galopp och studsade mest. Rättade henne och fortsatte programmet. Jobbade henne sen lite på en liten volt i vänster varv eftersom det var den galoppen hon inte tog. Galopperade på volten och gjorde övergångar. Galopp -> skritt -> galopp, osv. Hon lugnade sig och fixade det bra i slutet.
Dagens ridpass får bli på Gärdet i snön med fokus på enkla byten på rakt spår för att få henne lyhörd på vilken galopp hon ska fatta.

Idag har jag även Helios, han ska nog också få jobba på Gärdet en stund. Fokus ska ligga på att få han att få rakt fram på två spår och få honom eftergiven. Hinner jag ska Haley ridas i ridhuset. Hon är antagligen väldigt pigg efter att ha vilat i en vecka..

Av Emelie - 11 januari 2016 13:08

Har inte gjort så mycket i helgen, därför inga inlägg. I lördags var jag på Boda Borg 10-18 med Sara och Towa. Lördagkvällen spenderades i Örebro, Brunnsparken där casanovas spelade.
Söndagen spenderades med min lillebror som kom ner till mamma. Vi fixade i stallet, lagade mat och åkte bob bakom grannens fyrhjuling.

Idag har jag haft tre lektioner, har matte och svenska kvar innan jag slutar 15.50 Direkt efter skolan kommer mamma och hämtar mig. Vi ska handla innan vi åker hem. Ikväll är det styrelsemöte med klubben och jag tänkte även försöka hinna med att rida Blizzie också. Åker till mormor ikväll då mamma jobbar natt.
Ha en fortsatt bra dag! :)

Av Emelie - 8 januari 2016 10:46

Vaknade runt nio och slog på Nyhetsmorgon på tv4. Inte ofta jag kollar på det, men det vara bara för att Elisa var med i ett litet inslag. Är det någon som minns att jag var i Göteborg på tv-inspelning i höstas? Programmet börjar sändas imorgon kl 20 på TV4. Jag var på programmet som sänds nästa vecka.

Mamma är strax påväg till Mathilda för att hämta mig. Jag ska hem och rida lite, inte lika kallt idag. Kitana ska jobbas, även någon mer. Ikväll åker jag till Karlskoga och sover där. Hörs senare! :)

Av Emelie - 7 januari 2016 21:36

'' Jag skulle gärna vilja veta vad du har tänkt med din framtid. Ska du satsa på hästarna och köpa en egen storhäst, vad vill du jobba med i framtiden? Bara nyfiken :)'' Detta stod i kommentarsfältet.

So, let's talk about the future!


Detta tycker jag är ett ämne som kan spåra ur lite när man tänker på det. När jag gick i 9onde klass valde jag att läsa samhällsprogrammet på gymnasiet för att jag inte var helt säker på vad jag ville göra efter skolan. Jag tänkte också på barn och fritid och Natur. Men jag valde samhällslinjen för att jag inte var säker på om jag ville jobba med barn och för att natur är för mycket plugg: Jag har nu en bred grund att stå på om jag vill plugga vidare efter studenten. 


Jag tycker om barn och skulle kanske vilja jobba med det senare i livet. Problemet är bara att jag inte vet vilken ålder jag vill jobba med. I somras jobbade jag på en förskola i storfors vilket var väldigt lärorikt och roligt. Men jag vet inte om det är den åldern som jag vill jobba med eftersom jag själv är så intresserad av alla SO ämnen, så då kanske högstadiet skulle vara något för mig. Som jag känner just nu så skulle jag vilja vara vikarie i tex storfors så att jag då eventuellt får prova att ha alla åldrar någon gång. Det kan nog göra valet lättare. 


Ett jobb som jag helt klart skulle kunna tänka mig just nu är på ungdom i kyrkan. Jag har under många år varit med och sett  vad de gör för barn och ungdommar. Jag tycker att det verkar vara ett väldigt roligt och varierande jobb som jag tror skulle passa mig. 


Över till hästsidan. Som jag känner nu, så vill jag fortsätta med hästarna. Mina ponnyer ska under året säljas så att jag sen kan köpa en storhäst. När jag kommer till den tidpunkt när jag ska börja leta storhäst ska jag inte köpa första bästa. Det har jag gjort förut vilket inte har blivit så bra. Jag vill köpa en storhäst som har börjat sin utbildning i både hoppning och dressyr. Det ska vara en häst med kapacitet för båda grenarna som kanske är 6-9 år, som jag sen kan fortsätta utbilda.  Just nu vet jag inte ifall jag bara vill ha en häst eller fler. Vet heller inte ifall jag vill fortsätta i mammas fotspår och ta emot hästar på tillridning. Allt beror lite på ekonomin. Det är svårt att ha många egna hästar om inte pengarna finns. 


Vart jag vill bo vet jag inte, men det blir här i närheten iallafall. Drömmen vore ju att köpa grannens hus med ett litet stall med två boxar. Bor jag inte kvar i min lilla stuga resten av livet så blir det någonstans i närheten. 


 

Av Emelie - 7 januari 2016 14:46

Imorse tog jag lite sovmorgon innan jag började grejja här hemma. Har inte varit ute i stallet något, då det är så kallt. Därför får mina hästar vila lite nu. Vi har inte ett uppvärmt ridhus och underlaget bli väldigt hårt.. 

Istället har jag varit lite huslig idag. Jag har tvättat och vikt tvätt, sorterat strumpor, flyttat ut mina kläder till stugan och städat hela min stuga. Blir nästan lite förvånad över mig själv då jag inte brukar varken tvätta eller vika tvätt. Ja, jag är ganska lat.. Men det ska jag försöka ändra på, eller rättare sagt, jag ska ändra på det. Ska börja tvätta mina egna kläder för att lära mig och för att underlätta lite för mamma. Nästa steg blir nog att lära sig att stryka kläderna ;)

Det känns så skönt att stugan är städad och jag hade tänkt att flytta ut dit nu igen. Dock inte inatt då jag sover hos Mathilda. Presenten jag fick igår var en jättefin ängel som passade perfekt inne hos mig. Den står nu där jag hade två ljuslyktor förut, som tyvärr har gått sönder, så det blev perfekt med en ängel där! 

Eftersom jag inte gör så mycket idag så bli inte inlägget så värst intressant... Finns det något speciellt som ni läsare vill att jag ska göra ett inlägg om? 

     

Av Emelie - 6 januari 2016 14:44

Dagen fram tills nu kan jag beskriva med två ord, Lycka och Tacksamhet. Det är precis vad jag känner när just jag har så fina och så fantastiska människor runt mig. Självklart var det inte bara idag som jag kännt så, utan det gör jag ofta när jag är på vissa platser, kyrkan är en sådan plats. Jag har länge varit mycket i kyrkan och det beror på att det finns så fina människor där. Alla är alltid lika trevliga. Och att få fina sms ibland stärker mig väldigt mycket. Som idag tex, fick ett

''lycka till med sången'' på facebook imorse. Bara en sån liten sak gör mig så glad, och jag uppskattar det verkligen. Kanske att någon av dessa personer läser detta. Ni vet vilka ni är och ingen är gladare än jag att ni finns vid min sida när jag behöver er. Ni är guld värda. ( Ja mamma, jag menar dig också   )




Var faktiskt inte så trött när klockan ringde imorse, trots knappt 5 timmars sömn. Sminkade mig lite snabbt och lyckades nysa innan mascaran hadde torkat = maskara runt hela ögonen.. Det var vara att tvätta bort och börja om på nytt. Jag övningskörde till lungsund med mamma. När jag kom ner till kyrkan var den låst. Gick upp till församlingshemmet och fick reda på att gudstjänsten skulle vara där istället för i kyrkan då det bara var 13 grader där inne. Det var så mysigt med en tänd kamin inne i rummet under gudstjänsten. Jag var ganska nervös för sången då jag är förkyld och för att ljudet var lite annorlunda så jag var rädd att jag inte skulle höra mig själv. Men som tur var, gick det bra även denna gång. Fick både applåder och fina kommentarer efteråt. Efter gudstjänsten var det grötlunch och tårta innan Elsie körde hem mig. Fick även en väldigt fin present idag, som jag blev väldigt glad över. Det är så kul när folk uppskattar det man gör!  Och förresten, är det någon som behöver präst någon gång? Kolla med de i Storfors församling, de är helt fantastiska båda två! 


Det blir nu en väldigt lugn kväll. Ska tvätta lite kläder och ta det lugnt. Bara 15 vattenhinkar som ska fyllas sen ikväll. Ha en bra kväll!         

Av Emelie - 6 januari 2016 01:59

Tänk att detta kanske var den sista gången jag fick se och höra bandet live. Det känns på något sätt väldigt sorgligt eftersom bandet betyder ganska mycket för mig. Jag är tagit åt mig många texter och hittar ofta tillfällen i livet när jag vill sjunga dem, lite som i en musikal. Elisa's musik får mig alltid på ett gott humör. De är alltid lika trevliga efter spelningarna och tackar för att man kom när man går fram till de i bandet. Det är alltid minst 1 av dem som frågar hur man mår. De är så vänliga helt enkelt. Jag kommer sakna deras spelningar enormt då de alltid gett mig något att se fram emot.
Jag tycker ändå att det blev ett bra avslut med middagen innan, där vi fick sitta vid ett speciellt bord. Maten var väldigt god och underhållningen de hade under middagen var både bra och rolig.
Nu ska bandmedlemmarna testa sina egna vingar och jag hoppas att jag kan fortsätta följa dem lite, iallafall Elisa. Pratade lite snabbt med henne efter spelningen och då sa hon "hoppas vi ses snart igen", så jag hoppas att hon har något på gång som man kan åka på.

I skrivande stund är klockan snart två och vi är inte i Gullspång ännu. Blir sent hem och i säng. Bara några få timmars sömn in jag ska upp igen för att åka till Lungsund och sjunga.

Av Emelie - 5 januari 2016 12:01

Lyckades försova mig imorse igen.. Släppte ut hästarna vid ca 8.30 tillsammans med Julia. Är nu i kyrkan och ska öva lite inför imorgon då jag sjunger i Lungsund kyrka kl 11. Myskläder fick det bli idag, tur att ingen bryr sig ;)
Tar bussen hem runt 1 och måste då börja elda hemma för att få varmvatten. Tyvärr är Susanne sjuk så dagens och morgondagens träningar är inställda. Mina hästar får då istället vila idag iallafall. Lite senare åker jag och mamma till Mariestad. Elisa's gör sin sista spelning innan de tar en paus. Innan spelningen är det middag som jag är bjuden på. Mamma fick boka en plats. Jag tror att det kommer bli roligt ikväll, men ändå tråkigt eftersom det är den sista spelningen.. Vi är hemma ganska sent inatt eftersom det slutar vid 01 i Mariestad. Antar att jag är väldigt trött imorgon när jag ska sjunga.

Ovido - Quiz & Flashcards