Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Alla inlägg under december 2015

Av Emelie - 27 december 2015 21:21

Är det bara jag som tycker att det är väldigt härligt att det snöar ute? Det är nog inte snön i sig utan det blir både ljusare ute och torrare i hagara eftersom det är minusgrader, något som gillas skarpt från min sida! Det har varit så träligt i hagarna nu när det har varit några plusgrader och mycket regn. Hästarna behöver spolas av ordentligt för att bli av med leran, detta för att undvika mugg och skav. Kitana är en sån häst som väldigt lätt får mugg, till och med på sommaren när det är lite blött i gräset, men nu är det torrare och lättare att hålla rent. 

Inatt har Ida, Towa och Hanna sovit hos mig, på loftet i min stuga. Vi tog sovmorgon till nio imorse. Efter att vi ätit frukost, satte jag Ida och Hanna i arbete. De har idag bytt vägg på mina rosetter och hängt upp de som jag tillsammans med mina fina hästar har tagit i år, de som bara legat på golvet ett tag.. Men nu hänger de flesta så fint på väggen, i färg och klubbordning. De finste är kvar. Det är ordning på mina tjejer!

  

Haley och Blizzie fick röra på sig idag. Jag satt under förmiddagen och kikade på tävlingar inför nästa säsong. Det var precis vad jag behövde, för satan vad taggad jag blev. Blizzie fick röra på sig först. Eftersom jag inte har ridit henne så mycket nu, är hon inte riktigt som hon var tidigare i höstas. Jag har börjat ställa högre krav på henne och vi gör lite nya skolor mer på allvar. Planen till våren är att börja känna lite på LA:p1 men först måste öppnor och slutor sitta. Just nu känns både öppnor och slutor bra i höger varv. Vänster är svårare då Blizzie är lite stelare i den sidan. När jag får igenom böjningen blir allt mycket lättare och hon gör rörelserna bara bättre och bättre. I slutet kändes hon riktigt fin och ''med'' på noterna. Formen kändes mycket stadigare. Galoppen var rund och fin, även den förvända. Jag är riktigt nöjd med dagens pass med Blizzie!

Haley fick bli den andra och sista hästen idag. Hon har gått lite på halvfart då hon har varit välsigt svårriden ett tag. Hon studsar, reser sig och sparkar.. Detta kommer från ingenstans. Jag red henne innan på vanligt tränsbett men hon blev helt knäpp så fort jag tog i höger tygel. Det tog innan ca 30 minuter för att få henne att sammarbeta istället för att hoppa runt som en galning. Jag har idag och igår ridit henne på ett hackamore och hon har kännts väldigt fin. Idag försökte jag bara få henne att gå framåt för skänkeln utan knövel. Stundtals är hon sååå fin, låg i formen och fram för skänkeln. Plötsligt kan hon börja studsa på stället, hoppa uppåt och framåt samtidigt som en bakut kommer. Sen går hon direkt framåt igen. Jag tror att detta beror på att hon har så mycket energi som hon använder på fel sätt ibland. Men för säkerhetens skull har vi bokat veterinären för vaccenationer och en koll av hennes mun. 

Bilden nedan talar om hur vädret varit idag. 

 

Nu har jag nyss gjort mat och mamma har kommit hem från jobbet. Ida och Hanna är kvar, de härjar en del kan jag lova. Ella kommer förhoppningsvis imorgon. 

Imorgon ska Haley ridas direkt på morgonen. Tanken var att Lotus skulle hoppa för Susanne i två dagar men hon är tyvärr sjuk, så kursen vi skulle ha här inställd och flyttad till nästa vecka. Det gav mig mer tid till de andra hästarna då ridhuset är ledigt mer under dagen så Blizzie ska ridas och sen har jag ju Riviera och Kitana också som skulle behöva göra något. 

Ha en fortsatt bra kväll! Jag ska nu ut i stugan och hänga med mina galna med omtyckta tjejer.   

Av Emelie - 26 december 2015 17:52

Heej på er!

Plötsligt kände jag att jag ville skriva ett inlägg här. Det var ett tag sen jag skrev något här, den 11e november.. Jag har haft en ganska trög period med både hästarna och skolan. många gånger under denna tid som jag har vaknat på morgonen och velat somna om igen och hoppats på att vakna upp mycket gladare. Men NU tar jag nya tag! 

Under tiden som jag inte bloggat, har jag inte gjort så mycket mer än jag brukar, snarare mindre.. Hästarna har vilat lite till och från.. Jag har varit mycket i kyrkan då jag känner att jag kan hämta kraft och energi där. Jag har även hämtat kraft genom postitiva samtal på skolan med en omtyckt person. Annars har det inte hänt så mycket, theo växer och blir bara större och mörkare i färgen. 

 

Jag började mitt julfirande redan i måndags hos min morbror som bor ca 2,5 timmar bort. Det var så roloigt att få träffa mina kusiner där, det blir ju inte så ofta. Jag, mamma och mormor sov kvar till tisdagen då vi åkte hem igen och jag åkte hem till pappa. På onsdagen firade vi jul hemma hos pappa tillsammans med familjen. Under Julafton var jag hos farmor nästan hela dagen då hon fyller år. Vi började med frukost där och åt sen lunch medans vi kollade på kalle anka. På kvällen fick Theo följa med till kyrkan på sin första midnattsmässa, dock var han inte med inne i kyrkan under mässan eftersom jag sjöng, vilket inte gick så bra då jag har väldigt förkyld. Trots förkylningen fick jag beröm ändå. 

Jag har under jul fått många fina julklapper, bland annat en högtalare, ljuslykta och supersköna stumpor. Theo fick också en julklapp som passar perfekt till hans halsband!

     

Igår kom Towa och Hanna till mig, och idag kom även Ida, så nu är min stuga nästan full några nätter. Jag ska absolut inte klaga eftersom jag nu slipper att sova hemma själv när mamma jobbar natt. 

Kanske skriver något här imorgon, vem vet? Håll koll   

Skapa flashcards