Emelie Nordgren - Ryttare i sköna värmland

Alla inlägg under oktober 2015

Av Emelie - 5 oktober 2015 08:33

Igår blev jag sent klar i stallet, var inne vid 10 och skulle då äta innan sängen väntade. Därför skrev jag inget inlägg här igår, hade även fullt upp hela dagen. 

Gick upp vid 9, efter att jag kollat två avsnitt av one three hill. 

Började mocka mina boxar och tog även hälften av mammas. Igår fick jag även hjälp och sällskap av Helena hela dagen. 

Red Kitana som kändes som en helt annan häst tillskillnad från dagen innan. Lugn och avslappnad under hela passet och båda gallopperna fungerade utan problem. Det var rikigt roligt att rida henne, tänk om hon alltid kunde vara så...

Sen var det Blizzies tur att få röra på sig. Hon kändes mjuk, fin och lugn men det fanns fortfarande det lilla extra att ta till när det behövdes. Hoppas att hon kan hålla sig såhär possitiv ett tag till. 

På kvällen blev Blizzie av med björnpälsen vilket inte var lika uppskattat.. Hon tänkte nog inte på att hon alltid får ett gosigt täcke på sig efter klippning   

   

Igår var jag även med mamma på dressyrtävling i Kristinehamn, Lotus som fick följa med denna gång. Det blev fina procent men tyvärr ingen placering denna gång.. 

Denna vecka är mycket planering som ska följas. Idag ska Blizzie och Riviera ridas ut, kitana ska ridas inne. På tisdag ska Kitana ridas för Susanne Åberg, de andra två brudarna ska hoppas på kvällen. På onsdag ska alla tre skrittas ut och på torsdag får de vila. 

Tidigt fredag morgon åker jag, mamma och Ella med Blizzie och Riviera till Borås för att starta på Änglahoppet, ett meeting på tre dagar. Det blir även ett besök på ullared. Kitana får vila under helgen när vi är borta.   

Av Emelie - 3 oktober 2015 21:14

Jag pratar såklart om mig själv. Det är lite svårt att tänka sig att jag behöver bli rädd, längesen jag kände så.
Detta smugit sig på när jag rider Kitana. Just nu flyter nästan allt på väldigt bra, förutom ena galloppen där hon är ganska dum. Idag var det värre än igår. Jag måste erkänna att jag blir ganska knäsvag när hon står på stället och hoppar runt eller slår höga bakuter. Ska pröva att tömköra henne imorgon och se ifall hon gör samma sak då också. Equitqrapeften kommer om någon vecka och går igenom henne.

Idag har jag varit med dessa två snyggingar på tävling! Ida skötte sig bra, bara Tore som måste sluta fjanta sig så vid domaren.. Men jag tycker ändå att Ida har gjort ett bra jobb med ponnyn då han är riktigt fin att se på!

Nu väntar sängen, imorgon står stallet och plugg på schemat!

Av Emelie - 2 oktober 2015 20:58

Känns rätt skönt att jag inte behövt vara i skolan idag. Inte för att jag har något emot skolan men det är skönt att inte behöva ta bussen hemifrån tjugo över nio för att sedan ha lektion mellan 12.30 och 13.30, och sedan åka hem igen, är då hemma ca 14.30 Det känns som mycket slöseri med tid när jag kan få så mycket gjort hemma. Dock är det bra ha lite extra tid i skolan utan lektioner så att jag kan plugga där istället för hemma. På skolan finns ju även de flesta lärarna ifall man behöver hjälp med något. Börjar för övrigt trivas väldigt bra i klassen! 


Kitana fick röra på sig idag. Jag tycker att hon kändes fin för att ha stått så länge. Väldigt jämn och fin i traven. Högergalloppen kändes fin, och i vänster var hon bråkig vid öppningen som vanligt.. 

Annars tycker jag att det känns skönt att hon börjar komma igång igen!

 

Blizzie fick komma ut och röra på sig. Hon var väldigt framåt och gick hela tiden med spetsade öron. Tror att Blizzie ska få komma ut även imorgon för att få lite mer glädje i arbetet. Vill ju att hennes humör ska var på topp inför nästa helgs meeting   


  

Just nu är jag hos ida i Ölme och vi ska strax lägga oss. Tore är klar och även allt annat i hennes mysiga stall. Ska bli roligt att få cocha dem imorgon! 

Godnatt på er!




Av Emelie - 2 oktober 2015 18:53

Det är helt sjukt vad mycket jag tycker om min fina kille. Även fast han ibland går mig på nerverna och jag blir helt tokig på honom så är jag helt förälskad i honom. Jag pratar såklart om min fina Theodore.
Helt sinnessjukt vad mycket man kan tycka om en så liten varelse och alla hyss han kommer på!

Av Emelie - 2 oktober 2015 09:21

Godmorgon!
Hästarna är ute och jag har fått i mig lite frukost.
Jag städade klart i stugan igår så inatt har jag och Theo sovit där igen. Det finns nog inget som är så skönt som att lägga sig i en nybäddad säng med sprillans nya lakan och örngott, sover som en stock!

Ska strax gå ut och mocka lite. Sen ska Kitana röra på sig, ska äntligen börja rida igång henne nu. Jag hade även tänkt att Blizzie skulle få komma ut i solen och ridas ute idag. Riviera får vila två dagar :)
I eftermiddag tar jag bussen till Kristinehamn och stannar där till imorgon. Ska åka med Ida och Tore på dressyrtävling.
Hörs sen! :)

Av Emelie - 1 oktober 2015 17:46

Heej på er!

Igår kom jag inte åt min blogg alls... Satt på min engelska lektion och loggade in på spotify på min nya lånedator. Fick plösligt idén att jag inte prövat samma lösenord på bloggen, och nu är jag inne. Äntligen :D Startade dagen med att ta ut hästarna och sen åkte vi till Nora för att träna för Eva Danielsson. Blizzie kändes ganska fin på gårdagens träning. Vi har båda blivit lite ringrostiga efter sommarens skador vilket märks från båda håll under själva hoppningen. Jag har svårt att sluta störa henne genom att ta i tygeln precis innan hinder, vilket leder till omtramp. I många fall ligger vi redan bra på hindret innan.. Detta märks på Blizzie genom att hon gärna lägger sig väldigt nära hindret och kommer väldigt nära. Tur att hon är kvick i benen så att hon klarar det ändå. Annars så kändes träningen bra. Har tillochmed en film att visa, inte ofta de händer. ;) På filmen syns just vårat problem då en bom faller. Men ser det som en träning på att bli bättre och få till det nästa gång.

Skolan efter träning gick snabbt då jag bara hade två lektioner.

Julia var så snäll som kom och hämtade mig efter skolan så att jag inte behövde vänta så länge på bussen.  

Efter skolan var det Rivieras tur att få åka iväg och hoppa för Sofie Andersson. Riviera kändes väldig busig och pigg till en början. Något jag tycker är väldigt possitivt då hon väldigt länga har varit tjurig och vägrat vara framme för skänkeln. Efter de första skutten under uppvärmningen busade hon extr mycket. Allt känndes väldigt posstivt fram tillls vi skulle hoppa bana på slutet då hon nitade flera gånger på samma hinder, först för att jag störde med min hand med sedan även när hon låg perfekt. Efter några stopp på samma hinder fortsatte hon att hoppa, dock inte med samma glädje som innan. Sist på träningen så hoppade vi några små hinder igen och busade lite, då blev allt mycket roligare enligt henne. Det ska bli spännande att se hur hon går i Borås nästa helg, funkar hon inte så tänker jag inte fortsätta kräva att hon ska hoppa de lite större klasserna. Då går vi ner och hoppar LC igen och stannar där. Huvudsaken är att hon ska tycka att det är roligt!

 

Nu är jag hemma från skolan. Har hunnit åka till en tjej vid herrgården och lämnat mitt duntäcke på tvätt (Theo kissade i sängen i morse, nu får han sova på golvet) och även slängt i mig lite nudlar. 

Idag står inte så mycket häst på schemat, bara massa städning. Ska städa i mitt egna lilla hus efter de som jobbat där inne. Massa spån och gräs över allt.. 

Imorgon är jag faktiskt nästan ledig från skolan. Ska jobba på egen hand en timme med geografi och jag hade då inte tänkt att åka in till skolan, utan stannar hellre hemma. På eftermiddagen åker jag även till Ölme och sover hos Ida Örnefors, ska hjälpa henne på dressyrtävling på lördag :)

 

Ovido - Quiz & Flashcards